Close Menu
Ροή επικαιρότητας
27-11-23 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΕΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ LNG με αφορμή την κατάθεση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τη γνωμοδότηση  το η Αnτιπροσωπεία  αναφορικά με τη νέα  χωροθέτηση της εγκατάστασης σταθμού FSRU (LNG) στον Παγασητικό κόλπο και ειδικότερα στην περιοχή της Κριθαριά πήρε την παρακάτω ΑΠΟΦΑΣΗ
23-11-23 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΕΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΕΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

20-11-23 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΕΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Ν. ΚΑΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΜΠΕ ΤΟΥ LNG

             ραδιοφωνική συνέντευξη της Προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Ν. Καπούλα, αναφορικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την μονάδα LNG στον Παγασητικό Κόλπο και ειδικότερα στην περιοχή της Κριθαριάς.

η συνεντευξη

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο (αντιγράψτε και επικολλήστε ή πατήστε πάνω το σύνδεσμο): https://soundcloud.com/radioenavolos/i-n-kapoyla-sto-radio-ena-8

25-09-23 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΕΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ Π.Σ. ΒΟΛΟΥ επιστολή του ΤΕΕ Μαγνησίας προς το Διοικητή 5ης Υ.Πε.Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη, με την οποία ζητούμε αναλυτικά στοιχεία πόσιμου ύδατος στο Π.Σ. Βόλου. Παρακαλούμε δείτε την ΕΠΙΣΤΟΛΗ
21-09-23 Aίτημα ΤΕΕ Μαγνησιας για παράταση στην προθεσμία ολοκλήρωσης της διαδικασίας οικοδομησιμότητας των εκτός σχεδίου κατά παρέκκλιση οικοπέδων επιστολή απέστειλε ΤΕΕ Μαγνησίας προς τον αρμόδιο υπουργό,  με αίτημα την παράταση προθεσμίας ολοκλήρωσης της διαδικασίας οικοδομησιμότητας των εκτός σχεδίου κατά παρέκκλιση οικοπέδων Διαβάστε την ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Εκδηλώσεις
06-07-23 πραγματοποιήθηκε ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Ημερίδα που συνδιοργανώνουν το ΤΕΕ Μαγνησίας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου και η ΠΕΔ Θεσσαλίας, με θέμα «Επίκαιρα ζητήματα στις διαδικασίες ανάθεσης και υλοποίησης Δημοσίων Συμβάσεων Έργων (Ν.4412/2016 όπως ισχύει)», την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Volos Palace» (αίθουσα «Μαγνησία»).

Συντονιστές στην ημερίδα θα είναι οι κ.κ. ΝάνσυΚαπούλα, Πρόεδρος ΤΕΕ Μαγνησίας και Χρήστος Στρατηγόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ.Β.

 Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

 17.45 - 18.00: Προσέλευση   

18.00: Χαιρετισμοί

· Θανάσης Νασιακόπουλος, Πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας

· Δημήτρης Χριστοδούλου, Πρόεδρος ΕΜΔΥΔΑΣ Μαγνησίας

· Αλέξανδρος Καμπύλης, Πρόεδρος ΠΕΔΜΕΔΕ Μαγνησίας

 18.15: Εισηγήσεις

· Σταμάτης Σταμόπουλος, Δικηγόρος

· Ιωάννης Γαλενιανός, Δικηγόρος

· Χρήστος Μητκίδης, Σύμβουλος Ν.Σ.Κ.

 20.30: Ερωτήσεις-Παρεμβάσεις, Συμπεράσματα

19-06-23 πραγματοποιήθηκε Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ανοιχτού Χωριού στον Άγιο Λαυρέντιο

 Υπό την αιγίδα του ΤΕΕ Μαγνησίας  εκδηλώσεις του Ανοιχτού Χωριού, που πραγματοποιούνται φέτος στον Άγιο Λαυρέντιο από 7 έως 21 Ιουλίου 2023 

Δείτε το  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

Διαβάστε σχετικά με τα  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

28-04-23 πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση με θέμα «Μηχανικοί και Ανάπτυξη - Επαγγελματικά Δικαιώματα και Προοπτικές» από το ΤΕΕ Μαγνησίας

Εκδήλωση με θέμα «Μηχανικοί και Ανάπτυξη - Επαγγελματικά Δικαιώματα και Προοπτικές», διοργανώθηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, στις 6 το απόγευμα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Η εκδήλωση είχε σαν στόχο την ενημέρωση των νέων μηχανικών και των φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για τις νέες προκλήσεις που παρουσιάζονται στον κλάδο και  πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, η οποία σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία και στην οποία  παραβρέθηκαν πολλοί φοιτητές του Π.Θ.  και μέλη του τμήματος Διαβάστε τους ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

10-03-23 πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση με θέμα Βασικές αρχές για το σκυρόδεμα – Κανονισμός Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2016

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και με την συμμετοχή μελών του τμήματος αλλά και φοιτητών του Π.Θ, εκδήλωση με θέμα «Βασικές αρχές για το σκυρόδεμα – Κανονισμός Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2016»  που διοργανώθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, στις 5.30 το απόγευμα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας ομιλητές ήταν οι κ.κ. :

- Νικόλαος Μαρσέλλος, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, μέλος ΚΤΣ και Μ.Ε.Τ.Σ., «Βασικές αρχές για το σκυρόδεμα - ΚΤΣ 2016»

- Χρήστος Γ. Παπακωνσταντίνου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Π.Θ και διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνολογίας και Κατασκευών Οπλισμένου Σκυροδέματος & Λάμπρος Κούτας,  Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Π.Θ και μέλος του Εργαστηρίου Τεχνολογίας και Κατασκευών Οπλισμένου Σκυροδέματος του ιδίου Τμήματος, «Επισκόπηση Κανονισμού Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2016»

- Ευάγγελος Ζαγκαβιέρος, Επιθεωρητής Κτιριακών και Έργων Υποδομής TÜV Hellas, «Η σημασία της επιθεώρησης και της πιστοποίησης στις κατασκευές από σκυρόδεμα».

- Λάμπρος Κίσσας, Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας -Στ. Ελλάδας, «Έλεγχος Σκυροδέματος στο έργο και επανέλεγχοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

16-01-23 πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα BIM (Building Information Modeling) και πραγματική συμπεριφορά παλιών, νέων και ενισχυμένων κτιρίων  Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  την Δευτέρα 23/01/2023 με εισηγητή τον Πολιτικό Μηχανικό και Συγγραφέα Απόστολο Κωνσταντινίδη, από την  εταιρεία BuildingHow & π- SYSTEMS με θέμα "BIM (Building Information Modeling) και πραγματική συμπεριφορά παλιών, νέων και ενισχυμένων κτιρίων". στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας και ώρα 18:00 το απόγευμα.
Δελτίο Τύπου
21-11-23 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

θα πραγματοποιηθεί από φορείς της Μαγνησίας, με τη συμμετοχή του ΤΕΕ Μαγνησίας, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 10:30 το πρωί στην πλατεία  Αγίου Νικολάου

Διαβάστε το κοινό δελτίο Τύπου

09-11-23 Συνάντηση για το Αρχείο της ΥΔΟΜ Βόλου

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Βιώσιμης Κινητικότητας Δήμου Βόλου, κ. Αριστείδη Σαββάκη σε συνέχεια επιστολής που απέστειλε το ΤΕΕ Μαγνησίας αναφορικά με τη λειτουργία του Αρχείου της ΥΔΟΜ Βόλου πραγματοποίησαν την προηγούμενη Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, η Πρόεδρος του τοπικού τμήματος κ. Νάνσυ Καπούλα, συνοδευόμενη από τους Προέδρους των Συλλόγων Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών και Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών Μαγνησίας κ.κ. Κώστα Σαράντη, Στέλιου Μαραβέγια και Κορίνας Ψηφογιώργου. 

Όπως είναι ήδη γνωστό, στα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί, αλλά και οι πολίτες της Μαγνησίας, αναφορικά με την εξυπηρέτησή τους από το Αρχείο της ΥΔΟΜ Βόλου, λόγω των τεράστιων αναμονών, προστέθηκε και το κλείσιμο του εν λόγω τμήματος λόγω καταστροφών, σκόνης και έντονης μυρωδιάς που αναδύεται στο χώρο, μετά την κακοκαιρία Elias.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ανατέθηκε σε συνεργείο καθαρισμού η εργασία που αφορά στο χώρο του Αρχείου.

Η Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Νάνσυ Καπούλα επισκέφθηκε επανειλημμένα του χώρο του Αρχείου όλες αυτές τις ημέρες και διαπίστωσε την πρόοδο των εργασιών ώστε να ξεκινήσει στο άμεσο διάστημα η λειτουργία του τμήματος.

Σημειώνεται πως το ΤΕΕ Μαγνησίας έχει υποβάλλει αίτημα για παράταση του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2023», λόγω του συγκεκριμένου καταγεγραμμένου προβλήματος.

Τέλος, Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι να ενημερώσουν εγκαίρως τη γραμματεία του ΤΕΕ Μαγνησίας, για προθεσμίες προγραμμάτων ή τακτοποιήσεων – διευθετήσεων που λήγουν, ώστε να υπάρξει παρέμβαση στους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς – Υπουργεία.

30-10-23 Το ΤΕΕ-ΦΠΠ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΚΤΙΜΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΜΕΕ

Ο Φορέας Πιστοποίησης Προσώπων του ΤΕΕ (ΤΕΕ-ΦΠΠ) διοργανώνει τις επόμενες εξετάσεις Πιστοποίησης για:

  • Εκτιμητές Ακινήτων, και
  • Εκτιμητές Μηχανολογικού Εξοπλισμού

την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ. στον 1ο όροφο του ΤΕΕ, Νίκης 4, Σύνταγμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας:

https://web.tee.gr/d-e-k-a-d/tmima-typopoiisis/tee-fpp/

Ημερίδες - Συνέδρια
05-01-22 πραγματοποιήθηκε 6ο Συνέδριο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (CSUM2022) Το CSUM2022 θα πραγματοποιηθεί στη Σκιάθο στις 31 Αυγούστου - 2 Σεπτεμβρίου 2022Το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι Smart Energy for Smart Transport Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου: Διαβάστε  σχετικά εδώ Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή περιλήψεων ΕΔΩ
11-10-21 πραγματοποιήθηκε 5ο κατά σειρά Διεθνές Συνέδριο με θέμα
Συνέδριο θα διεξαχθεί το διάστημα 20-25 Ιουνίου 2022 στην Κέρκυρα και διοργανώνεται από το ΤΜΧΠΠΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγκεκριμένα από το Εργαστήριο Μορφολογίας του Αστικού Χώρου, σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Ο σύνδεσμος της ιστοσελίδας https://changingcities.prd.uth.gr/cc/, για συνεχή ενημέρωση 
18-10-18 πραγματοποιήθηκε ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΗΝΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ διοργανώθηκε με επιτυχία το συνέδριο  στη Λάρισα 2 και 3 Νοεμβρίου 2018 με θέμα «ΠΗΝΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ: ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ». Στην παρουσίαση των 70 εισηγήσεων για τον Πηνειό αναλύθηκαν η ιστορική εξέλιξη του οικοσυστήματος του Πηνειού ποταμού, το Υδάτινο σύστημα, οι οικονομικές δραστηριότητες και προοπτικές ανάπτυξης της θεσσαλικής πεδιάδας, ο αναγκαίος ρόλο του νερού στο αστικό και αγροτικό περιβάλλον κ.α.

Σχετικά με το συνεδριο ΕΔΩ
24-04-18 πραγματοποιήθηκε EBETAM τετραήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο

Η ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. (MIRTEC) διεξάγει τετραήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο : "Ηλεκτροσυγκόλληση Μετάλλων" από 16 έως 19 Μαίου 2018 στην έδρα της Εταιρείας στο Βόλο.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 4 Μαίου 2018 στο τηλέφωνο 24210 95342 και στο email k.metaxopoulou@mirtec.gr.

Πληροφορίες http://www.ebetam.gr/?news&news_item=1313

31-01-18 H ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου   η ετήσια εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του τμήματος μας Η ομιλία της προέδρου της Δ.Ε. Νάνσυ Καπούλα ΕΔΩ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

2ας Νοεμβρίου & Ξενοφώντος, (Στοά Ηλία Καραπατή) Βόλος Τ.Κ. 38333 , Τηλ. 24210-26173, 26574 , Fax: 24210-21944 , email: tee_vol@tee.grdeveloped and powered by think.gr