Close Menu
Ροή επικαιρότητας
05-05-23 Εξετάσεις Άδειας άσκησης Επαγγέλματος περιόδου ΜΑΙΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν μέρος στις εν λόγω εξετάσεις, πρέπει να υποβάλουν στο Τ.Ε.Ε. αίτηση με τα  δικαιολογητικά, από 5 ΜΑΪΟΥ 2023 μέχρι 26 ΜΑΪΟΥ 2023. Στο ΤΕΕ Μαγνησίας οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης (με φυσική παρουσία στο Κτήριο του τμήματος (2ας Νοεμβρίου/Ξενοφώντος στο Βόλο.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ την προκήρυξη 

Για περισσότερες πληροφορίες  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ  στην ιστοσελίδα εξετάσεων του ΤΕΕ. 

28-04-23 Εκδήλωση με θέμα «Μηχανικοί και Ανάπτυξη - Επαγγελματικά Δικαιώματα και Προοπτικές» από το ΤΕΕ Μαγνησίας

Εκδήλωση με θέμα «Μηχανικοί και Ανάπτυξη - Επαγγελματικά Δικαιώματα και Προοπτικές», διοργανώθηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, στις 6 το απόγευμα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Η εκδήλωση είχε σαν στόχο την ενημέρωση των νέων μηχανικών και των φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για τις νέες προκλήσεις που παρουσιάζονται στον κλάδο και  πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, η οποία σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία και στην οποία  παραβρέθηκαν πολλοί φοιτητές του Π.Θ.  και μέλη του τμήματος Διαβάστε τους ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

25-04-23 Αντίθετη η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας στην εγκατάσταση σταθμού LNG στον Παγασητικό

To θέμα της σχεδιαζόμενης εγκατάστασης τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε σταθερό σημείο πλησίον της ακτής στην περιοχή «Κριθαριά» Βόλου, εξέτασε σε έκτακτη συνεδρίαση της τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, η Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Μετά από συζήτηση και τοποθετήσεις των μελών της, οι οποίες ήταν όλες αντίθετες με τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον Παγασητικό, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

«Η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας εκφράζει την αντίθεσή της στη χωροθέτηση – εγκατάσταση τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Μαγνησία και ιδιαίτερα εντός του Παγασητικού Κόλπου, καθώς είναι ασύμβατη με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και αντιβαίνει στην αρχή πρόληψης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος».
12-04-23 Aρνητικές εξελίξεις αναφορικά με τη δόμηση εκτός σχεδίου Aρνητικές εξελίξεις αναφορικά με τη δόμηση εκτός σχεδίου, μετά τη απόφαση 176/2023 της Ολομέλειας του ΣτΕ και την υπαναχώρηση της Κυβέρνησης να εκδώσει διάταξη μέσω του ΥΠΕΝ, για να αντιμετωπίσει το θέμα. Διαβάστε την ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΕΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
07-04-23 Επιστολή του ΤΕΕ Μαγνησίας σχετικά με Απόφαση 176/2023 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας Επιστολή πρός τους κ.κ. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργεια κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, Υφυπουργό Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νικόλαο Ταγαρά τους κ.κ. Υφυπουργούς και βουλευτές Μαγνησίας και τα Περιφερεικά τμηματα του ΤΕΕ απεστειλε η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα σχετικά με την  Απόφαση 176/2023 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας  για τα εκτός σχεδίου δόμησης Διαβάστε την ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Εκδηλώσεις
28-04-23 πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση με θέμα «Μηχανικοί και Ανάπτυξη - Επαγγελματικά Δικαιώματα και Προοπτικές» από το ΤΕΕ Μαγνησίας

Εκδήλωση με θέμα «Μηχανικοί και Ανάπτυξη - Επαγγελματικά Δικαιώματα και Προοπτικές», διοργανώθηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, στις 6 το απόγευμα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Η εκδήλωση είχε σαν στόχο την ενημέρωση των νέων μηχανικών και των φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για τις νέες προκλήσεις που παρουσιάζονται στον κλάδο και  πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, η οποία σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία και στην οποία  παραβρέθηκαν πολλοί φοιτητές του Π.Θ.  και μέλη του τμήματος Διαβάστε τους ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

10-03-23 πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση με θέμα Βασικές αρχές για το σκυρόδεμα – Κανονισμός Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2016

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και με την συμμετοχή μελών του τμήματος αλλά και φοιτητών του Π.Θ, εκδήλωση με θέμα «Βασικές αρχές για το σκυρόδεμα – Κανονισμός Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2016»  που διοργανώθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, στις 5.30 το απόγευμα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας ομιλητές ήταν οι κ.κ. :

- Νικόλαος Μαρσέλλος, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, μέλος ΚΤΣ και Μ.Ε.Τ.Σ., «Βασικές αρχές για το σκυρόδεμα - ΚΤΣ 2016»

- Χρήστος Γ. Παπακωνσταντίνου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Π.Θ και διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνολογίας και Κατασκευών Οπλισμένου Σκυροδέματος & Λάμπρος Κούτας,  Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Π.Θ και μέλος του Εργαστηρίου Τεχνολογίας και Κατασκευών Οπλισμένου Σκυροδέματος του ιδίου Τμήματος, «Επισκόπηση Κανονισμού Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2016»

- Ευάγγελος Ζαγκαβιέρος, Επιθεωρητής Κτιριακών και Έργων Υποδομής TÜV Hellas, «Η σημασία της επιθεώρησης και της πιστοποίησης στις κατασκευές από σκυρόδεμα».

- Λάμπρος Κίσσας, Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας -Στ. Ελλάδας, «Έλεγχος Σκυροδέματος στο έργο και επανέλεγχοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

16-01-23 πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα BIM (Building Information Modeling) και πραγματική συμπεριφορά παλιών, νέων και ενισχυμένων κτιρίων  Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  την Δευτέρα 23/01/2023 με εισηγητή τον Πολιτικό Μηχανικό και Συγγραφέα Απόστολο Κωνσταντινίδη, από την  εταιρεία BuildingHow & π- SYSTEMS με θέμα "BIM (Building Information Modeling) και πραγματική συμπεριφορά παλιών, νέων και ενισχυμένων κτιρίων". στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας και ώρα 18:00 το απόγευμα.
26-08-22 OPEN VILLAGE / ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΩΡΙΟ 2022
εκδηλώσεις του «Open Village /Ανοιχτό Χωριό» στον Άγ. Λαυρέντιο Πηλίου, μια γιορτή για τη φύση και την πολιτιστική κληρονομιά, υλική και άυλη, με υπερτοπικές συναντήσεις, ξεναγήσεις, πολιτιστικά δρώμενα, διαδραστικά εργαστήρια, μαγειρέματα και … γευστικά μυστήρια!
Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται φέτος από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Αγίου Λαυρεντίου, την Τοπική Κοινότητα Αγίου Λαυρεντίου Δήμου Βόλου και φυσικά πρόσωπα, κατοίκους μόνιμους και εποχικούς και φίλους του χωριού. 
Εντάσσονται στον εορτασμό των 50 χρόνων της ΕΛΛΕΤ, τελούν υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επαναχρήσεις Κτιρίων και Συνόλων» – Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας, της Εταιρείας Ανάπτυξης Πηλίου Α.Ε. και της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.
Όλες οι εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2022, είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό, με ελεύθερη είσοδο. Διαβαστε το προγραμμα
17-05-22 πραγματοποιήθηκε Ενημερωτική συνάντηση του ΤΕΕ Μαγνησίας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου

Το ΤΕΕ Μαγνησίας  σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, διοργανώσε ενημερωτική συνάντηση, την  Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας. Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα και ζητήθηκαν απαντήσεις για την παθητική και την ενεργητική ασφάλεια των κτηρίων, τους ελέγχους από πλευράς Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα πιστοποιητικά πυρασφάλειας, τις αλλαγές χρήσης σε κτήριο.

Από την πλευρά τους τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, ζήτησαν τη συνεργασία με τους μηχανικούς σε όλα τα θέματα, ώστε να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων και γρήγορη αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων ανακύπτουν.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Νάνσυ Καπούλα, «η συγκεκριμένη εκδήλωση, είναι η απαρχή μιας μόνιμης συνεργασίας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα τα προβλήματα από την εφαρμογή της νομοθεσίας, ώστε να μην ταλαιπωρούνται πρωτίστως πολίτες και μηχανικοί».

Στην ενημερωτική συνάντηση από πλευράς Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, μετείχαν ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας Πύραρχος κ. Γιώργος Βλόντζος, οι κ.κ Κωνσταντίνος Τσίκας, Αντιπύραρχος, Νικόλαος Μολιός, Επιπυραγός, Γιάννης Τσιώμος, Επιπυραγός και Κωνσταντίνος Γιοβάνης, Υπαρχιπυροσβέστης, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε το μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας, Παναγιώτης Σοφουλάκης.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου
13-04-23 Νέος πρόεδρος στους Πολιτικούς Μηχανικούς ο Στέλιος Μαραβέγιας

Μετά τις αρχαιρεσίες της 2ας Απριλίου, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μαγνησίας.Σημειώνεται ότι για το Διοικητικό Συμβούλιο του Τ.Τ. Μαγνησίας του Σ.Π.Μ.Ε. ψήφισαν 133 συνολικά μέλη και βρέθηκαν 127 έγκυρα, 4 άκυρα και 2 λευκά. H παράταξη της ΔΚΜ έλαβε 89 ψηφοδέλτια (ποσοστό 70%), ενώ η παράταξη της Πανεπιστημονικής έλαβε 38 (ποσοστό σχεδόν 30%).

Ειδικότερα εκλέχθηκαν οι κ.κ. Στέλιος Μαραβέγιας, Πρόεδρος, Χάρης Κούγκουλος, Αντιπρόεδρος, Γιάννης Καλφόπουλος, Γενικός Γραμματέας, Κωνσταντίνος Χατζόπουλος, Ταμίας και Θωμάς Τερζάκης, Δροσούλα Γκατζή, Βασίλης Τσαπράζης, μέλη

10-02-23 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ -ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΥΠΕΝ Λύση στα σημαντικά προβλήματα που ανέδειξε το ΤΕΕ Μαγνησίας, σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠ.Ε.Α.), κατά του Δασικού Χάρτη ενώπιον των διοικητικών αρχών έδωσε η τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, σήμερα 9 Φεβρουαρίου 2023 Διαβάστε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
30-05-22 Συνάντηση Προέδρου ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα με Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχαλη Μιτζικού. Με κύριο θέμα συζήτησης το μεγάλο πρόβλημα από την κατάργηση των ορίων οικισμών των δήμων του Πηλίου μετά την απόφαση του ΣτΕ, αλλά και με ατζέντα θεμάτων που αφορούν ειδικότερα το δήμο Νοτίου Πηλίου, ο Δήμαρχος της περιοχής κ. Μιχάλης Μιτζικός, επισκέφθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, την Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Νάνσυ Καπούλα     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερίδες - Συνέδρια
05-01-22 πραγματοποιήθηκε 6ο Συνέδριο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (CSUM2022) Το CSUM2022 θα πραγματοποιηθεί στη Σκιάθο στις 31 Αυγούστου - 2 Σεπτεμβρίου 2022Το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι Smart Energy for Smart Transport Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου: Διαβάστε  σχετικά εδώ Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή περιλήψεων ΕΔΩ
11-10-21 πραγματοποιήθηκε 5ο κατά σειρά Διεθνές Συνέδριο με θέμα
Συνέδριο θα διεξαχθεί το διάστημα 20-25 Ιουνίου 2022 στην Κέρκυρα και διοργανώνεται από το ΤΜΧΠΠΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγκεκριμένα από το Εργαστήριο Μορφολογίας του Αστικού Χώρου, σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Ο σύνδεσμος της ιστοσελίδας https://changingcities.prd.uth.gr/cc/, για συνεχή ενημέρωση 
18-10-18 πραγματοποιήθηκε ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΗΝΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ διοργανώθηκε με επιτυχία το συνέδριο  στη Λάρισα 2 και 3 Νοεμβρίου 2018 με θέμα «ΠΗΝΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ: ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ». Στην παρουσίαση των 70 εισηγήσεων για τον Πηνειό αναλύθηκαν η ιστορική εξέλιξη του οικοσυστήματος του Πηνειού ποταμού, το Υδάτινο σύστημα, οι οικονομικές δραστηριότητες και προοπτικές ανάπτυξης της θεσσαλικής πεδιάδας, ο αναγκαίος ρόλο του νερού στο αστικό και αγροτικό περιβάλλον κ.α.

Σχετικά με το συνεδριο ΕΔΩ
24-04-18 πραγματοποιήθηκε EBETAM τετραήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο

Η ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. (MIRTEC) διεξάγει τετραήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο : "Ηλεκτροσυγκόλληση Μετάλλων" από 16 έως 19 Μαίου 2018 στην έδρα της Εταιρείας στο Βόλο.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 4 Μαίου 2018 στο τηλέφωνο 24210 95342 και στο email k.metaxopoulou@mirtec.gr.

Πληροφορίες http://www.ebetam.gr/?news&news_item=1313

31-01-18 H ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου   η ετήσια εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του τμήματος μας Η ομιλία της προέδρου της Δ.Ε. Νάνσυ Καπούλα ΕΔΩ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

2ας Νοεμβρίου & Ξενοφώντος, (Στοά Ηλία Καραπατή) Βόλος Τ.Κ. 38333 , Τηλ. 24210-26173, 26574 , Fax: 24210-21944 , email: tee_vol@tee.grdeveloped and powered by think.gr